E-Ticaret Rehberi,  Genel

E-ticaret Sitesi Tasarımı Nasıl Olmalı?

E-ticaret, son dönemlerde gelişme kaydeden ve kullanıcıların en çok tercih ettiği alanlardan biridir. Kolay alışveriş ve her ürüne kolayca ulaşabilme imkanları ile her teknolojik imkan kullanılmaktadır. E-ticaret tarafına yönelmek isteyen kişilerin ise bilmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. İşinizi en iyi noktaya getirebilmek, daha çok kişiye ulaşabilmek için ilk olarak site tasarımınıza dikkat etmelisiniz. E-ticaret sitesi tasarımı nasıl olmalı sorusuna verilecek birçok farklı yanıt vardır. Ancak günümüzde herkes belirli bir kalıp site kullanmaktadır. Ancak hazır kalıp yerine daha özgün ve sizi anlatan bir site kurmanız daha etkili olacaktır. Peki, e-ticaret sitesi tasarımı nasıl olmalı?

Sade ve Şık

E-ticaret siteleri ilk kurulmaya başladıklarında yoğun bir tasarım kullanımı gösterdiler. Zaman içerisinde bu kullanıcıları çekmemeye başladı. Yoğun bir tasarım e-ticaret üzerinde “biz çok fazla ürün sunuyoruz.” ifadesi ya da şıklık ifadesi sunmamaktadır. E-ticaret sitesi tasarımı nasıl olmalı konusunda ilk olarak sade bir tasarım seçmeniz gerekmektedir. Sade tasarımlarda, kullanıcılar istediklerini hızlı bir şekilde bulabilir ve tüm kategorilendirmeyi kolay bir şekilde anlayabilir.

Renk Seçimi

E-ticaret sitesi tasarımı nasıl olmalı konusu basit bir konu değildir. Sitenizin kullanışlı ve sade bir tasarımı olması her zaman etkili olmayacaktır. E-ticaret alanına giriş yaptıysanız ilk olarak logonuzu belirlemeniz gerekmektedir. Logonuz içerisinde kullanacağınız renkleri çok abartmadan sitenize de yansıtmalısınız. Site tasarımınızı bu logo renkleri üzerine kurmalı ancak kullanıcıya aşırıya kaçmış hissi sağlamamalısınız.

Güvenlik Önlemleri

E-ticaret sitesi kurarken ilk öncelik müşteri çekmektir. Müşterileriniz aradıkları ürünlere göre sitenizi bulabilir. Ancak güvenlik önlemi alınmayan bir siteden alışveriş yapmak istemeyeceklerdir. Bu nedenle e-ticaret sitesi tasarımı nasıl olmalı konusunda tasarımınızın içerisine güvenlik önlemlerini de eklemeyi unutmamalısınız. Güvenlik açığı olan ya da herhangi bir güvenli ödeme imkanı sunmayan siteler, kullanıcılar tarafından tercih edilmeyen siteler olarak bilinmektedir.

Kategorilendirme

E-ticaret alanında yoğun bir satış ya da ürüne sahip olabilirsiniz. Ancak kategorilendirme noktasında basit başlıklar kullanmalısınız. Kullanıcılar her başlık altına baktığında aradığı ürünü kolay bir şekilde bulabilmesi gerekmektedir.

Hemen e-ticarete başlamak için e-ticaret paketlerimizi inceleyebilirsiniz.

VESASOFT E-TİCARET YAZILIM ÇÖZÜMLERİ