E-Ticaret Rehberi,  Genel

Yeni Başlayanlar İçin E-Ticaret

Dünya üzerinde her yıl teknolojik anlamda büyümeye devam eden e-ticaret sistemi çoğu kişinin ilgi odağı haline gelmeye başladı. Kişisel bir alan oluşturulabileceği gibi kurumsal bir girişimcilik hikâyesi de bu alanlardan çıkabilmektedir. Tamamen “iyi fikir” ve “sermaye” üzerine kurulan e-ticaret firmaları, yeni başlayanlar için oldukça karmaşık bir alandır. Yeni başlayanlar için e-ticaret noktasında ilk olarak sisteminizin bireysel ya da kurumsal mı olacağına karar vermeniz gerekmektedir. Arından tüm kapılar sizlere birer birer açılacaktır. Yeni başlayanlar için e-ticaret adımlarını gelin birlikte inceleyelim!

Hedef Belirleme

Her e-ticaret sitesi ilk kuruluşunda tek bir hedefi yönelik almaktadır. Çiçek satan bir firma ilk olarak çiçeğe dair ne varsa sizlere ulaştırmaktadır. Ardından genişleyerek birçok ürüne ulaşmanızı sağlayabilir. Bu nedenle ilk olarak hedefiniz hangi yönde olacağına karar vermelisiniz. İlk adımınızda satacağınız ürün değil, hedef kitleniz hangi grup olmalı ya da herkes mi olmalı bu konuya karar vermelisiniz.

Ürün Seçimi

E-ticaret sistemleri genel olarak geniş kitleleri hedef almaktadır. Satmak istediğiniz ürün ya da ürünler hakkında geniş bir araştırma yapmalısınız. Araştırmanızın sonucunda ürün ya da ürünler ne kadar rağbet alıyor sizlere ne vadediyor gibi birçok konuda hizmet alabilirsiniz. Yeni başlayanlar için e-ticaret ilk olarak hazırlık aşamalarından geçmektedir.

Ticari Faaliyet Göstermek

E-ticaret sitesi oluşturmak için satışlarınızın yapıldığını gösteren bir firma kurmanız gerekmektedir. Firmanız yok ise Şahıs Şirketi Kurmak sizler için en ideal olan yol olacaktır. Burada gerekli bütçeyi ayırdıktan sonra vergi mükellefi olarak sayılırsınız ve e-ticaret sitesi kurmanıza izin verilmektedir. E-ticaret sistemleri belirli vergilerden geçmesi nedeniyle bu sistem zorunludur.

Profesyonel E-ticaret Yazılım Sistemi

Kullanıcıları sitenize çekmek ve ürünü satmak için kolay kullanıma sahip bir e-ticaret sitesi sunmanız gerekmektedir. Son dönemlerde yapılan araştırmalar kullanıcıların daha sade ve kullanışlı sitelerden hoşlandığını göstermektedir. Bu nedenle olabildiğince sade ama kullanışlı bir site işinize yarayacaktır. Yeni başlayanlar için e-ticaret sistemi kurmak adına paketler bulunmaktadır. Bu paketlerden de yararlanarak hızlı bir giriş sağlayabilirsiniz.

Güvenli Bir Alt Yapı

E-ticarette ilk öncelik her zaman güvendir. Bu nedenle sitenizin alt yapısı güvenli olmalıdır. Kullanıcılara sunacağınız ödeme sistemlerinde de aynı güveni sağlamalısınız. Kapıda ödemeden kredi kartı ile ödeme noktasına kadar her noktayı düşünmeli ve uygun ödeme alt yapısı ile çalışmalısınız. Siteniz için gerekli olan tüm sertifikaları almalı, 3D ödeme sağlamalısınız.

Hemen e-ticarete başlamak için e-ticaret paketlerimizi inceleyebilirsiniz.

Vesasoft e-ticaret yazılım çözümleri