E-Ticaret Rehberi,  Genel

E-ticaret Yapmanın Aşamaları

E-ticaret günümüz dünyasının en çok tercih edilen satış alanlarından biridir. Özellikle son dönemlerde yalanan olumsuz durumlar nedeniyle herkes e-ticaret sitelerine yönelmeye başladı. Bu noktada çoğu kişi fikirlerini bu alanda değerlendirmek ve ürün satışına başlamak için ön plana çıktı ancak çoğu başarısızlıkla sonuçlandı. Bunun nedeni doğru bir planlama yapılmaması ve sürecin doğru anlaşılmamasından ibarettir. E-ticaret yapmanın aşamaları doğru bir şekilde gerçekleştirildiğinde tüm işlemleriniz başarı ile sonuçlanacak ve hayallerinizi gerçekleştirme noktasında bir adım daha atmış olacaksınız. Peki, e-ticaret yapmanın aşamaları nelerdir?

Planlama

E-ticaret yapmak istemeniz halinde ilk olarak planlamayı doğru bir şekilde ilerletmeniz gerekmektedir. Hedefiniz nedir? Ne yönde ilerlemek istiyorsunuz? Bunun kararını vermeniz halinde ilk adımı atmış sayılırsınız. E-ticaret yapmanın aşamalarında ilk olarak hedef belirleme ve ürün üzerine araştırma gerekir. Ürün ya da ürünler noktasında da hedef kitlenizi bilmek ve belirlemek önemli bir işlemdir. Doğru bir planlama için ilk olarak ürün ya da ürünlerin satış noktalarını ve hedef kitle analizini iyi bir şekilde yapmalısınız. Ardından yazılım ve tasarım işlemleri başlayacaktır.

Yazılım ve tasarım noktasında kullanıcılar güvenilir bir alt yapı beklemektedirler. Bu paralarının güvende olduğunu ve onlara güvenli bir alışveriş imkânı sağladığınızı göstermektedir. Alt yapı noktasında 3D ödeme sistemleri ve diğer işlemlerin kullanıcıya yönelik olması gerekmektedir. E-ticaret yapmanın aşamaları noktasında yazılımda tek bir açık dahi hem şirketinizi hem de kullanıcı güvenini boşa çıkaracaktır. Tasarım noktasında da yazılım gibi detaylı ancak sade bir tasarıma sahip olmanız daha fazla kullanıcı çekecektir.

Hukuksal İşlemler

E-ticaret yapmanın aşamaları noktasında yalnızca fikirle ilerlemek doğru değildir. Fikrinizi sunmak ve siteyi oluşturma aşmalarında bir şirket olduğunuzu göstermeniz gerekir. Bunun için e-ticaret yapmanın aşamaları noktasında faturalandırma işlemleri için şirket varlığı gerekmektedir. Eğer şirketiniz yok ise Şahış şirketi kurabilir ya da var olan şirketinizin tüm işlemlerini e-ticaret sistemine dönüştürebilirsiniz. Bu süreç içerisinde e-ticaret yapmak için kullanıcılarla aranızda belirli sözleşmeler olması gerekmektedir. Bu sözleşmeler hem şirketinizi hem de müşterilerinizi korumak üzerinedir.

Tüm aşamalarda planlamadan satışa kadar tamamen sizin eseriniz bir süreci yöneteceksiniz. Bu nedenle daima güvenilir olmaya çalışmalı ve müşterilerinizi kazanmalısınız.

Hemen e-ticarete başlamak için e-ticaret paketlerimizi inceleyebilirsiniz.

VESASOFT E-TİCARET YAZILIM ÇÖZÜMLERİ