E-Ticaret Rehberi,  Genel

E-ticaret Kurmadan Bilmeniz Gerekenler

Girişimcilik ve internet günümüzün en fazla bir araya gelen kelimeleri arasındadır. İnternetin ve teknolojinin yaygınlaşmasıyla insanlar yeniliklere ve daha fazlasına yönelmeye başladı. İyi fikir, heves ve bütçe ile de yeni alışveriş sistemi olan e-ticarette devreye girdi. Bugün insanların ilgisini çeken ve yeni bir girişim alanı oluşturmak isteyen çoğu kişi e-ticaret kanallarına yönelmeye başlıyor. Ancak bilgi olmadan süreci doğru yönetmeniz her zaman mümkün değildir. Sizler için bu yazımızda e-ticaret kurmadan bilmeniz gerekenler hakkında detaylı bilgilendirme yapacağız.

İşinize Kendinizi Tam Anlamıyla Verin

İş kurmak tek bir açıdan bakmamak anlamına gelmektedir. Günümüzde e-ticaret sisteminin yaygın olması nedeniyle de iş kurmak tek bir açıdan bakılmayacak ve geniş hedef kitlelerine ulaşmanızı sağlayacak bir sistem olmalıdır. E-ticaret kurmadan bilmeniz gerekenler konusunda ilk olarak tam konsantrasyon sağlamanız gerekmektedir. E-ticaret yan bir iş ya da ek gelir kaynağı değildir. Bu nedenle e-ticaret sistemleri emek ve özen istemektedir. İşinizi kurmadan önce tamamen kendinizi bu alana verip veremeyeceğinizin kararını vermelisiniz.

Şirket Kurma

E-ticaret satışı yapmak için bir şirkete sahip olmanız gerekmektedir. Her ürün için ayrı bir faturalandırma ve vergi sistemi oluşmaktadır. Bu nedenle e-ticaret kurmadan bilmeniz gerekenler noktasında şirket kurmanız ilk önceliğinizdir. Şirketiniz yoksa Şahış Şirketi Kurmak ile başlayabilirsiniz. Eğer bir şirketiniz var ise şirketinizi e-ticaret şirketi konumuna getirmeniz gerekmektedir.

Site Adı

Sıfırdan bir marka yaratmak çoğu zaman zorlu bir işlemdir. Bu süreçte satışı bir şirket kapsamında yapmanız gerektiği için sitenizin adı oldukça önemlidir. Site adını şirketinizin adına yönelik alabilir ya da tamamen çıkarmak istediğiniz marka adına yönelik alabilirsiniz. Bu noktada kısa ve insanların aklında kalacak bir alan adı seçmeniz e-ticaret kurmadan bilmeniz gerekenler noktasında önemlidir.

Hukuki Sürecin Yürütülmesi

E-ticaret yalnızca bir satış alanı değildir. İnternet üzerinden bir firma işletimi yapmanız nedeniyle kullanıcılarla aranızda belirli sözleşmeler olması gerekmektedir. Günümüzde birçok e-ticaret firması bu yönden kullanıcıyı ve kendi firmasını korumak adına Kullanıcı Sözleşmesi, Gizlilik Sözleşmesi ve Mesafeli Satış Sözleşmesi gibi sözleşmeler hazırlamaktadır. Bu noktada bilişim hukuku avukatları sizlere yardımcı olacaktır.

Yazılım ve Tasarım

E-ticaret kurmadan bilmeniz gerekenler noktasında yazılımın önemi büyüktür. Doğru ve güvenilir bir alt yapı sizlere daha çok müşteri sağlayacaktır. Bunun yanı sıra tasarım da kullanıcıları çekmektedir. Sade ama kolay kullanıma sahip bir tasarım, güvenli ödeme sistemi ve daha binlerce güvenlik alt yapısı ile satış yapmanız daha kolay hale gelecektir. Aynı zamanda kişiler tarafından daha fazla tercih edileceksiniz.

Pazarlama

E-ticaret kurmadan önce ilk hedeflerinizi ve sisteminizi belirlemeniz gerekmektedir. Ardından ise ürünlerinizi ve sitenizi satmanız gerekir. Bu noktada doğru pazarlama stratejileri ile en iyi noktaya gelebilirsiniz. Doğrudan hedef kelimeleri seçmeli ve kitlenize göre bir pazarlama stratejisi oluşturmalısınız.

Hemen e-ticarete başlamak için e-ticaret paketlerimizi inceleyebilirsiniz.

Vesasoft e-ticaret yazılım çözümleri